Naar hoofd content

jeremy martinez

cool designer from france

Schermafbeelding 2021 07 26 om 13.10.37
IMG 20210622 111829 658 scaled

jeremy’s story

Gepassioneerd door legendarische auto’s en boardsporten, nautisch timmerman van opleiding, besluit de maker van Raf Boards in 2019 om houten speelgoed te gaan produceren. RAF Boards, tegenwoordig gevestigd in de Pyrénées-Atlantiques, is het resultaat van een jarenlange productie van houten planken en skateboards voor enkele enthousiastelingen.
Toen hij in 2015 vader werd, waren het zijn jeugdherinneringen aan de tijd die hij doorbracht met autorijden die hem naar dit nieuwe avontuur leidden.

Wat was er van zijn oude speelgoed geworden? Nadat hij op zoek was gegaan naar hen, werd hij uitgedaagd door hun kwaliteit en robuustheid. Het was toen dat hij besloot om ecologisch verantwoord speelgoed te maken, zodat het van generatie op generatie kon worden doorgegeven. Zijn passie voor boardsporten en hout leidde hem natuurlijk tot de vervaardiging van speelgoed op wielen. En wat is er mooier dan een Rolling Wheel? Nou, een Rookie-roll-speeltje.

De dagen van het plastic speelgoed zijn voorbij, tegenwoordig consumeren we anders. Elk materiaal van Raf Boards is zorgvuldig geselecteerd. Het hout dat voor de skateboards wordt gebruikt, is red cedar, dat licht en zeer duurzaam is. Voor speelgoed hebben we gekozen voor beukenhout dat voldoet aan de EN 71 speelgoednorm, maar ook voor de overvloed van deze houtsoort in Frankrijk. Al het hout dat Raf Boards gebruikt is afkomstig uit duurzaam beheerde Franse bossen. Wat betreft verven hebben we gekozen voor het bedrijf Algo, gevestigd in Bretagne, fabrikant van ecologische verven op basis van algen, die ook voldoen aan de speelgoednorm.

Wie heeft er nooit high-end speelgoed en skates van milieuvriendelijke materialen willen aanbieden of bezitten? Bij Raf Boards geloven we dat het essentieel is voor het kind om mooi, duurzaam en goed afgewerkt speelgoed te hebben om te dromen van mooie dingen en om goed werk te waarderen, een essentiële waarde voor ons.

Zoals u zult begrijpen, is het verschil bij Raf Boards dat we de tijd nemen om elk stuk na te denken en te maken, het te controleren, in te pakken en het in de handen van de toekomstige eigenaar te bedenken. …

 

https://www.raf-boards.com

blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen door je op onze newsletter in te schrijven