Naar hoofd content

philippi

cool partner from germany

jan’s story

Passie, stijl, persoonlijkheid, functionaliteit, precisie, purisme, tijdgeest, schoonheid, uniciteit, vakmanschap.

 

Jan Philippi ziet schoonheid in de dingen en brengt het in de praktijk. Rechttoe rechtaan en met een heel eigen signatuur. Hij geeft antwoorden op de uitdagingen van ons leven en stabiele producten voor een veranderende wereld. Producten die harten winnen en die je graag aan anderen of aan jezelf geeft.

 

Een Hamburger die van design houdt

 

De Hamburgse exporthandelaar Jan Philippi heeft al lang een voorkeur voor heldere vormen. Maar eerst kreeg hij te maken met de verkoop van hifi-apparatuur in een Hanze-handelsbedrijf. Hij realiseerde zich al snel dat sommige van deze producten hem echt teleurstelden: ze hadden helemaal geen designclaims. Jan Philippi probeerde hier iets te verbeteren en te verfraaien, want hifi-systemen, zei hij, kunnen er ook goed uitzien.

Eind jaren tachtig nam de vraag naar consumptiegoederen in Duitsland toe en Jan Philippi reisde in opdracht van een bedrijf naar vele landen, waar hij contacten legde met competente bedrijven. In die tijd was echter kwantiteit in plaats van kwaliteit vereist – een trend die hij als vriend van kwaliteitsproducten niet wilde volgen. Teleurgesteld door de smaak van die tijd vond hij een moedige oplossing: de weg naar zelfstandigheid.

 

Twee winkels en één ideaal

 

In 1992 opende Jan Philippi twee winkels in Hamburg en vulde ze met goederen die dicht in de buurt kwamen van zijn ideaal van eenvoudige, duidelijke en moderne designartikelen. Met frisse ideeën, suggesties van vele reizen en een feilloos instinct voor goed design spoorde hij bedrijven op die zijn ontwerpvisies in de praktijk konden brengen. Aangespoord door deze vooruitgang, durfde hij al snel de overstap te maken van retail naar groothandel.

Als creatief hoofd van het bedrijf heeft Jan Philippi sindsdien zijn ontwerpers geïnspireerd door nauwkeurig en met veel aandacht voor detail met hen samen te werken aan de ontwerpen totdat ze klaar waren voor de markt. Hij was vooral geïnteresseerd in het promoten van jonge ontwerpers. Dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven: de baas blijft jonge talenten steunen en hecht veel waarde aan een goede samenwerking met creatievelingen en fabrikanten. Hij beleeft nog steeds intensief alle processen die komen kijken bij het creëren van formulieren, ontfermt zich over elke klant en beschouwt menselijkheid als een belangrijk bedrijfsprincipe.

 

Een reis rond de wereld

 

Maar het kleine Noord-Duitse startup-bedrijf is nu uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd merk met ongeveer 500 producten, waarvoor 25 medewerkers in Duitsland en tal van buitenlandse vertegenwoordigingen werken. Meubelhandelaren, kantoorbenodigdheden, huishoudwinkels, cadeauwinkels, bloemisten en winkeliconen zoals KaDeWe verkopen met succes de designproducten van PHILIPPI. Bovendien zijn de stijlvolle en nuttige alledaagse metgezellen uit Hamburg in meer dan 90 landen over de hele wereld te vinden, b.v. B. Frankrijk, Japan, de VS, Colombia, Dubai, recentelijk ook in Moskou en Chili. Er is zelfs PHILIPPI in het Museum of Modern Art in New York!

 

Vandaag en morgen

 

Creativiteit, moed en een schat aan ideeën gecombineerd met een gezonde handelsgeest van de Hanze hebben het merk PHILIPPI gemaakt tot wat het nu is. En iedereen die PHILIPPI kent, weet het: het blijft compromisloos creatief met je eigen signatuur en een stevige focus op goed design. Wij kunnen bijna niet wachten…

blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen door je op onze newsletter in te schrijven